Albumul ”1918. Cum s-a făcut România Mare” lansat la Chișinău

Biblioteca Națională a Republicii Moldova a găzduit pe 17 decembrie lansarea de la Chișinău a albumului fotografic ”1918. Cum s-a făcut România Mare”.

Prezent la lansare istoricul Ion Negrei a subliniat că în acest an, când se sărbătorește centenarul marii uniri, orice informație despre evenimentele care au avut loc în spațiul românesc, între anii 1917-1918, sunt de mare valoare, deoarece ele au stat la baza săvârșirii unității naționale românești. „Albumul este o cronică fotografică a evenimentelor care s-au desfășurat în acest spațiu, în primul război mondial, în anul 1918 și după. Este un material inedit”, a spus Ion Negrei.

Lingvistul Vlad Pohilă consideră că „Albumul este de o necesitate mare, stringentă chiar, pentru că la noi, deși se scrie și se vorbește mult, mai sunt mulți pradă falsificărilor sovietice, că ar fi fost un act de inechitate, că România ne-ar fi ocupat abuziv. Albumul este admirabil, fotografii de epocă, unice, reproduceri de documente, hărți, tot ce trebuie pentru a fi convingători în a etala un adevăr istoric”.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *