O sută de ani, mii de valori – gală aniversară a Centenarului la București

Gala Aniversară „O ȚARĂ, O SUTĂ DE ANI, MII DE VALORI” a premiat personalități ale României în contextul Centenarului, reamintind tot ceea ce au fost în stare să realizeze românii în secolul de la crearea României Mari.

Evenimentul a avut loc în București, în data de 7 decembrie, la Grand Hôtel du Boulevard (Bulevardul Regina Elisabeta 5), sub auspiciile Familiei Regale a României. Gala a inclus o proiecție foto-video dedicată contribuției Reginei Maria la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, o ceremonie de premiere a unor personalități din România, iar încheierea va fi reprezentată de un moment artistic cu o tematică dedicată Centenarului. Participanții la eveniment au primit câte un exemplar din albumul fotografic ”1918. Cum s-a făcut România Mare”.

Anul Centenar al Marii Uniri este o perioadă de mare emoție și un punct de excepție al istoriei. Avem astăzi șansa ca într-un context unic să aducem în prezent valorile trecutului și să le conectăm cu viitorul. Națiunea română are nevoie de un astfel de pod peste timp, solid, la baza căruia să așezam simboluri și valori incontestabile. Gala a fost organizată de europarlamentarul Ramona Mănescu alături de Asociația Centrul de Studii pentru Resurse Românești.

Desfășurarea galei poate fi urmărită aici:

”Gala Aniversară la care am fost aseară prezenți, a adus împreună în frumoasa sală de ceremonii a Grand Hotel Du Boulevard un public ales, personalități și reprezentanți de seamă din toate domeniile societății, adevărate valori ale României. Împreună, am căutat, găsit și prezentat lumii întregi pe aceia care sunt echivalentul contemporan al românilor de succes din trecut. Distincțiile acordate aseară aduc cu ele responsabilitatea și șansa de a spori panteonul de valori al Poporului Român. Cei premiați sunt o parte dintre mulții români care contribuie la continuitatea noastră, sporind legăturile pozitive între generații, urmând a fi modele, la rândul lor, pentru cei de mâine” a declarat europarlamentarul Ramona Mănescu.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului Saecularia.ro cu sprijinul partenerilor media Digi24 și Calea Europeană, precum și NIRO Investment Group, Tuca Zbarcea & Asociatii și Jidvei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *