Meniu Închide

Concurs de istorie (12) – 27.11.2018

În 27 noiembrie 1918, Sfatul Țării de la Chișinău a cerut unirea necondiționată cu Regatul României. Despre abnegația, eforturile și lupta pentru Unire a liderilor români din Ardeal și Banat, împlinite la un 1 decembrie 1918 sărbătorit de întreaga țară în fiecare an, știm multe și memoria le este onorată; dar despre cei din Răsărit, dintre care mulți au plătit apoi cu viața, deportarea în Siberia ori încarcerarea în pușcăriile comuniste de la noi – cât mai știm? Peste 40 de deputaţi ai Sfatului Ţării au fost supuşi represiunilor politice de către regimurile comuniste din Uniunea Sovietică şi România…

Citeste mai mult în ”Adevărul”, aici: adev.ro/pbdawp

Sunt ei oare onorați și amintiți pe cât merită?

Mai multe informații (și lista membrilor), în ”Adevărul”, aici – link

Întrebarea Centenară 12: Despre care lider român, ctitor al unirii Basarabiei cu România în 1918, cunoașteți aspecte istorice? Ce știți despre el? Cum ar trebui onorat?

Regulile concursului: cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018 se va trage la sorți dintre toate răspunsurile, la orice întrebare, iar câștigătorul va primi un album istoric (format de lux) despre Centenar. Mai multe răspunsuri (diferite), mai multe șanse!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *