Categories
Cărțile Centenarului

Albumul fotografic ”Cum s-a făcut România Mare”

Proiectul Saecularia.ro s-a materializat sub forma unui album fotografic care reunește 200 de fotografii și hărți digitizate în decursul acestui an din colecțiile și fondurile Arhivelor Naționale ale României, cu o introducere semnată de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române.

Colecția de fotografii digitizate de proiectul Saecularia.ro dețin peste 2.000 de imagini, cele 200 de cadre selectate pentru albumul fotografic ilustrând parcursul românilor de la intrarea în Primul Război Mondial până la încoronarea de la Alba Iulia a regelui Ferdinand și reginei Maria. Aici veți găsi cele mai importante fotografii de acum 100 de ani care ilustrează evenimentele ce au dus la unirea românilor din anul 1918.

Albumul ”Cum s-a făcut România Mare” a fost realizat în parteneriat cu asociațiile Centrul de Studii pentru Resurse Românești și Ars Historica, Facultatea de Istorie, Universitatea din București, cu sprijinul DIGI 24 și al Țuca Zbârcea & Asociații.

 

1 reply on “Albumul fotografic ”Cum s-a făcut România Mare””

[…] Evenimentul a avut loc în București, în data de 7 decembrie, la Grand Hôtel du Boulevard (Bulevardul Regina Elisabeta 5), sub auspiciile Familiei Regale a României. Gala a inclus o proiecție foto-video dedicată contribuției Reginei Maria la înfăptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, o ceremonie de premiere a unor personalități din România, iar încheierea va fi reprezentată de un moment artistic cu o tematică dedicată Centenarului. Participanții la eveniment au primit câte un exemplar din albumul fotografic ”1918. Cum s-a făcut România Mare”. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *