7 pași centenari mici (4) – mulți români cu inimă mare

sursa imagine ”Adevărul”

Nici o săptămână fără o mulțime de inițiative centenare din toate colțurile țării! Să vizităm virtual și azi 7 locuri din patrie unde românii celebrează cu drag anul centenar:

1. Zece clădiri a căror istorie este strâns legată de momentul Marii Uniri de la 1918 şi de ultimii o sută de ani vor fi iluminate arhitectural, până pe 13 noiembrie, în cadrul proiectului „Mă vezi? 1918 într-o altă lumină“.
Citește mai multe aici – link
2. La Oradea, ne vom reaminti, într-o conferinţă de istorie, de „Românii ardeleni în Primul Război Mondial”.

3.La București, publicul este așteptat la Muzeul Satului la un concert de muzică clasică, parte din proiectul „100 de ani în 100 de concerte”.
4. La Muzeul de Istorie a Transilvaniei din Cluj sunt expuse obiectele cu valoare memorială ale participanților clujeni la Adunarea Națională de la Alba Iulia, alături de steaguri și arme ale gărzilor naționale, documentele programatice ale Unirii, publicații periodice, fotografii și scrisori de epocă, jurnale, hărți, brevete, medalii, decorații ș.a.
5. La Timișoara, Centenarul va fi sărbătorit printr-un festival de teatru care se va întinde pe durata unei luni. Va avea 14 spectacole despre evenimente semnificative pentru Centenar.
6. Aflăm de la Galați că, în spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional de Artă al României din București, precum şi în galeriile Uniunii Artiştilor Plastici din România, aniversarea României Mari este marcată printr-o expoziţie de arte vizuale.
7. La Tulcea au loc proiecții de filme istorice românești despre Primul Război Mondial și Marea Unire.
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *