Categories
Evenimente

7 pași centenari mici (3) – mulți români cu inimă mare

Nici o săptămână fără o mulțime de inițiative centenare din toate colțurile țării! Să vizităm virtual și azi 7 locuri din patrie unde românii celebrează cu drag anul centenar:

1.Timp de 10 zile, în perioada 18 – 28 octombrie 2018, la Tîrgu Mureș, Asociația Transilvană pentru Cultură (ATC) organizează manifestări ocazionate de sărbătorirea Centenarului României Mari – un concert cu nume mari din muzica românească.

mai multe citiți aici – link

2.La Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, expoziţia „IA – Zbor Centenar“ va include expunerea artistică a peste 50 de ii cu valoare patrimonială, a unei colecţii de fotografii de la sfârşitul veacului al XIX-lea – început de secol XX, precum şi albume de fotografie, cusături şi alte piese ţărăneşti din perioadă.
mai multe citiți aici – link

3.În cel de-al doilea oraş ca mărime din judeţul Timiş, Lugoj, va avea loc o manifestare culturală cu tradiţie dedicată anul acesta Centenarului Marii Uniri: Festivalul Internațional de Teatru ”FestteamArt”.

mai multe citiți aici – link

4.”Unirile Românilor” şi ”În spatele frontului” – două serii de documentare realizate de TVR Internaţional vor putea fi urmărite, din 27 şi 28 octombrie, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00 la TVR Internaţional şi de la ora 21.00 la TVR MOLDOVA.

mai multe citiți aici – link

5.Toate drumurile duc la Carei duminică, 28 octombrie 2018: va avea loc ediția centenară a Balului Costumului Popular. Cele mai frumoase costume populare vor fi premiate de către organizatori. Membrii juriului vor fi prezenţi printre participanţi pentru a identifica cele mai remarcabile piese de vestimentaţie tradiţională.

mai multe citiți aici – link

6.În an centenar, pe scena Casei de cultură din Năsăud, două ansambluri din zona Moldovei și Țara Năsăudului vor prezenta obiceiuri, cântece și jocuri tradiționale celor două zone, culminând cu un moment dedicat cântecelor patriotice.

mai multe citiți aici – link

7.La Piatra Neamț, se dă startul unui concurs între licee, pe teme de istorie, dedicat Centenarului Marii Uniri.

mai multe citiți aici – link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *