Meniu Închide

Concurs de istorie (3) – 22.10.2018

Întrebarea Centenară 3: Ce știți despre comunitatea românilor din Ungaria și Banatul sârbesc? Cei care după unirea Ardealului și Banatului cu Țara au rămas ”în spatele liniilor”?

Regulile concursului: cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018 se va trage la sorți dintre toate răspunsurile, la orice întrebare, iar câștigătorul va primi un album istoric (format de lux) despre Centenar. Mai multe răspunsuri (diferite), mai multe șanse!

1 Comment

  1. Munteanu Ionel

    După trasarea granițelor prin Tratatul de la Trianon, multe localități române au rămas în componența Ungariei (Micherechi, Jula etc). Ungurii nu au acceptat existența unei comunități române minoritare, impunandule vorbirea și studierea limbii maghiare în școli. De asemenea, preoții români ortodocși nu au fost acceptați de maghiari. Multi români au cerut Bucureștiului și Parisului ca granița să fie din nou trasată astfel încât să fie anexati și ei la patria mamă. Foarte multe lucrări elaborate de români rămași în componența Ungariei, conțin opinii negative asupra statului lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *