Categories
Evenimente

7 pași centenari mici (2) – mulți români cu inimă mare

Pentru că există, după cum vedem, o adevărată efervescență în toată țara de sărbătorire a Centenarului, să (mai) vedem câteva exemple de evenimente la care puteți ajunge în weekendul acesta (20-21 octombrie 2018). Dacă vreți să adăugați și voi recomandări, le așteptăm cu drag în comentarii!

1. La București, sub egida Centenarului, cea de-a 28-a ediție a Festivalului Național de Teatru va fi onorată prin expunerea Coroanei Regale a României: din 20 octombrie va fi expusă la Hanul ”Gabroveni”, sala ”Memorie”.

mai multe puteți citi aici – link

2. La Ipotești, la memorialul marelui nostru poet național, Mihai Eminescu, va avea loc, sub egida Centenarului, un seminar cu studenți și profesori de la universitățile din țară, Republica Moldova și Ucraina.

mai multe puteți citi aici – link

3. La Timișoara, Central European Film Festival Timișoara vă așteaptă cu un final de săptămână la modul „Centenar”, cu proiecția filmului „Pădurea spânzuraților” la Cărturești Mercy și o proiecție de film despre război la Muzeul Banatului din incinta clădirii Bastion.

mai multe puteți citi aici – link

4. În județul Bacău, caravana celor 100 de filme din Centenarul Filmului Românesc ajunge la Sascut, unde sâmbătă poate fi vizionat Documentarul AGERPRES Marea Unire: România, la 100 de ani.

mai multe puteți citi aici – link

5. La Muzeul de Artă Cluj-Napoca puteți vizita o expoziţie retrospectivă de pictură dedicată Centenarului Marii Uniri,  sub semnătura artistului clujean Teodor Botiş.

mai multe puteți citi aici – link

6. Tot la Cluj, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează, în perioada 18 – 21 octombrie, o conferință internațională cu titlul: „Sfârșitul unei lumi. Primul Război Mondial și geneza unei noi ordini mondiale 1848 – 1918. Afirmarea unei Națiuni”, cu istorici de renume din România, SUA, Franța, Germania, Cehia, Serbia, Slovacia și, nu în ultimul rând, Ungaria.

mai multe puteți citi aici – link

7. În Zărnești (Brașov), poate fi vizitată expoziția ”Hora – Centenar 2018”, lucrare realizată de artistul plastic Marius Diaconu (100 de figurine, prinse în horă).

mai multe puteți citi aici – link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *