Concurs de istorie – 18.10.2018

Vă mulțumim că ne sunteți alături și ne bucurăm să trecem împreună prin istoria României Centenare, așa că vrem să vă și răsplătim! Cum? Printr-un concurs!

Premiul va consta într-un album (format de lux) despre Centenar și va fi oferit cu ocazia zilei de 1 Decembrie, prin tragere la sorți a răspunsurilor la ”Întrebarea Centenară”.

Firește, până atunci întrebări vor fi mai multe, iar pentru ca toți să aveți șanse egale, vor fi cu răspunsuri multiple, după opinia fiecăruia. Nu vor exista răspunsuri greșite, pentru că vrem să gândim împreună, nu să ne testăm memoria. De fapt, cel mai simplu e să începem cu prima, ca să vedem:

Întrebarea Centenară 1: În opinia ta, care este cel mai important lucru făcut de Vaida Voevod pentru România în cariera sa politică?

Vă așteptăm părerea în comentarii!

Regulile concursului: cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018 se va trage la sorți dintre toate răspunsurile, la orice întrebare, iar câștigătorul va primi un album istoric (format de lux) despre Centenar. Mai multe răspunsuri (diferite), mai multe șanse!

7 raspunsuri
 1. Corina Burlan
  Corina Burlan says:

  Vândă Voievod a fost unul din semnatarii Declarației de Independenta a Ardealului emisa în casa avocatului Aurel Lazar din Oradea la 12 octombrie 1918 și susținută de el în Parlamentul de la Budapesta! De asemenea a susținut Unirea la Conferinta de Pace de la Paris!

  Răspunde
 2. Ciprian Bardan
  Ciprian Bardan says:

  Când Brătianu s-a certat cu Clemanceau, a cam fost forțat să își de demisia. A fost numit Vaida-Voievod prim ministru. S-a dus pe banii lui si bani imprumutați la Paris, s-a inscris si intr-o loja masonică pt Romania mare si a semnat tratatul de la Trianon pentru Romania. Apoi a plecat din functia de prim ministru.

  Răspunde
 3. Doina-Crisanta Ilie
  Doina-Crisanta Ilie says:

  Înainte de Unire, a fost un aprig militant pentru drepturile românilor din Transilvania austro-ungară, activând în mișcarea intelectualilor români transilvăneni, și luptând politic din poziția de deputat român în Parlamentul de la Budapesta. După Unire, a făcut eforturi mari, de pe funcția de ministru de stat pentru Transilvania, pentru fuziunea (nu alipirea) Transilvaniei cu Regatul României și cu celelalte teritorii românești revenite în matcă.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *