Meniu Închide

7 pași centenari mici – mulți români cu inimă mare

Poate că în presa bucureșteană prinsă mereu în vâltoarea momentului nu se vede mai deloc, dar românii ”mici”, oamenii obișnuiți ca tine și ca mine, nu au uitat deloc de Centenar. România seculară este vie în inimile mari de peste tot de prin țară. Ca să vă convingem, vă arătăm doar 7 exemple din octombrie, din toate colțurile Patriei – și o s-o mai facem, vă promitem!

1. La Alba-Iulia, elevii Liceului de Arte muncesc de trei luni ca să realizeze 100 de portrete în creion pentru tot atâta personaje cheie implicate în actul Marii Uniri.

Citiți mai multe aici – link

2. În Sălaj, în localitatea Bădăcin, satul de baștină al marelui om politic sălăjean, Iuliu Maniu, 100 de copii vor planta 100 de brazi sâmbăta aceasta, 20 octombrie.

citiți mai multe aici – link

3. Și în județul Dâmbovița se vor planta câte 100 de stejari în locuri simbolice, mai ales la monumente ale eroilor.

citiți mai multe aici – link

4. În Hunedoara, la Castelul Corvinilor, puteți merge cu acces gratuit la Concertul ”Rapsodiem – de la geneză la Centenar” – Orchestra Metropolitană București va onora Centenarul României în curtea superbului castel al lui Iancu de la Hunedoara.

citiți mai multe aici – link

5. La Satu Mare au început lucrările la Monumentul Soldatului Necunoscut. Soclul va avea înălțimea de 3 metri, iar statuia 2.20 metri, așa că ansamblul monumental va fi al doilea ca mărime din municipiu.

citiți mai multe aici – link

6. La Constanța, Muzeul de Istorie va porni din 26 octombrie proiectul „Marea Unire de la Marea Neagră”, care va prezenta și rememora participarea reprezentaţilor etniilor dobrogene la Primul Război Mondial. Tot atunci, va fi lansat şi un volum omagial dedicat centenarului marii uniri a românilor.

citiți mai multe aici – link

7. În Botoșani, comuna Vârfu Câmpului a sărbătorit nu doar Ziua Recoltei, ci și Centenarul României, ocazie cu care, pentru a sărbători Marea Unirea ca vis al românilor de pretutindeni, s-au înfrățit cu localitatea românească Voloca din Ucraina.

citiți mai multe aici – link

Așa-i că România dodoloață are, chiar și-așa rotundă, o mulțime de colțuri, fiecare binecuvântat cu români de nădejde? La firul ierbii inimile bat cu emoție pentru Centenarul Patriei și nici un gest nu e prea mic. De aceea, o să vi le mai aducem pe toate sub ochi. Voi știți și altele? Spuneți-ni-le, merită cunoscute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *