Sesiunea Națională de Comunicări Științifice a Facultății de Istorie, Universitatea București

Sesiunea Națională de Comunicări Ştiințifice este un proiect derulat de Asociația Studenților la Istorie „Dacia”, care anul acesta ajunge la cea de-a XIII-a ediție. Acesta are ca scop împărtășirea ideilor comune și crearea unor legături între participanții cu pasiuni asemănătoare, în vederea dezvoltării personale și chiar profesionale.

După cum știm cu toții, anul 2018 este unul de mare însemnătate pentru istoria noastră națională, anul Centenarului, motiv pentru care am ales ca și tema proiectului nostru să reflecte interesul studenților pentru acest subiect. Tema de anul acesta este: „În spatele Marii Uniri. Idei, oameni și structuri identitare”, iar în cadrul ei vom încerca să abordăm subiecte care să facă referire la proiectele de unire pe care le-a cunoscut istoria noastră, din Antichitate și până astăzi, permițând astfel unui număr cât mai mare de studenți, cu specializări cât mai diverse, să abordeze tema din perspectivă proprie.

Proiectul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor din întreaga țară, care doresc să readucă în actualitate evenimentele unioniste ce și-au lăsat amprenta asupra istoriei. Astfel, invităm toți studenții pasionați de istorie să ni se alăture și să dezbatem, în cadrul numeroaselor workshop-uri și activități, subiectul unirii, să reînviem împreună conștiința națională și să contribuim la o cunoaștere cât mai aprofundată a propriei noastre istorii.
Vă prezentăm cele 4 workshop-uri:
1. Idei și structuri unitare în Antichitate
2. Nașterea ideii de unitate în Țările Române
3. Implicațiile socio-culturale și politice în viața cotidiană (1907-1923)
4. De la independență la Unire (1878-1918)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *